Η σουηδική κυβέρνηση εκδίδει και διανέμει στα 4,8 νοικοκυριά της χώρας ενημερωτικό φυλλάδιο για τους κινδύνους που συνεπάγεται το ξέσπασμα ενός νέου πολέμου.
αίρω αντωνυμο
“Om krisen eller kriget kommer”: «Αν έρθει κρίση ή πόλεμος», τιτλοφορείται το φυλλάδιο που συντάχθηκε από τη Σουηδική Υπηρεσία Πολιτικών Απροόπτων (Swedish Civil Contingencies Agency – MSB) και δίνει οδηγίες στους πολίτες τι να κάνουν αν «η ζωή τους ανατραπεί».
Μέσα σε 20 σελίδες και 13 γλώσσες, το «Αν έρθει κρίση ή πόλεμος» προετοιμάζει τους πολίτες για το χειρότερο - Government of Sweden/Handout via REUTERS
Το έντυπο περιλαμβάνει λογής οδηγίες για τα πάντα, από το πώς να αναγνωρίζει κανείς τις ψευδείς ειδήσεις και το πώς να προετοιμάζεται για ακραία καιρικά φαινόμενα μέχρι το τι κάνει στην περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ή στρατιωτικής εισβολής.
Στις είκοσι σελίδες του υπάρχουν γλαφυρές εικονογραφήσεις με στρατιώτες στο πεδίο μάχης, ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις ζώνες κινδύνου και ομάδες κυβερνο – ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τον διαδικτυακό «πόλεμο». Ουσιαστικά πρόκειται για μία ανανεωμένη έκδοση του εγχειριδίου που είχε εκδοθεί κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου και κυκλοφορήσει, για τελευταία φορά, τη δεκαετία του ’80.
«Αν η Σουηδία δεχτεί επίθεση από άλλη χώρα, δε θα παραδοθούμε ποτέ. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το ότι αντίσταση σημαίνει κατάπαυση, είναι ψευδείς», αναφέρεται μεταξύ άλλων πολλών στο φυλλάδιο - Government of Sweden/Handout via REUTERS
«Η Σουηδία είναι πολύ πιο ασφαλής από πολλές άλλες χώρες αλλά η απειλή εξακολουθεί να υπάρχει», λέει ο διευθυντής της MSB, Νταν Ελίασον σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως «έχουμε όλοι υποχρέωση για την ασφάλεια και την ετοιμότητα της χώρας μας. Γι’αυτό και είναι σημαντικό για όλους να γνωρίζουν πώς μπορούν να συνεισφέρουν όταν κάτι σοβαρό προκύψει».
Η Σουηδία διατήρησε την ουδετερότητά της κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ και δεν έχει εμπλακεί σε πόλεμο εδώ και δύο αιώνες. Παρόλα αυτά, στο φυλλάδιο συστήνεται στους πολίτες να μην εφησυχάζουν.
«Είναι σημαντικό για όλους να γνωρίζουν πώς μπορούν να συνεισφέρουν όταν κάτι σοβαρό προκύψει», λέει ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας, Νταν Ελίασον.
σοφικιτης νικολαος τηλεφωνο
καταστηματα στρατιωτικου ρουχισμου
κωστας ζαχαρακης λαδι
καντο οπως ο ακης κεικ με κολοκυθα
ραγισμένο δόντι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου