Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας η συζήτηση εστίασε στη διαδικασία υπαγωγής στο νόμο των επιχειρήσεων που οφείλουν από 20.000 έως 50.000 ευρώ. Κυβέρνηση και θεσμοί συμφώνησαν ότι δεν θα χρειάζεται μελέτη βιωσιμότητας για την υπαγωγή στην αυτοματοποιημένη διαδικασία των επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία δεύτερης κατηγορίας, αλλά αυτό θα απαιτείται για ΑΕ και ΕΠΕ, ήτοι εταιρείες που τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας.
ειδη κομμωτηριου αμπελοκηποι αθηνα
καροτσι παιδικο ferrari
πτυχιούχος γιατρός
ποιηματα για την τουρκικη εισβολη 1974
Τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα κριτήρια υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τους οφειλέτες με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ ανέλαβαν πλέον να καταρτίσουν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών και τα στελέχη των υπουργείων.
Όπως εξήγησε το κυβερνητικό στέλεχος η συμφωνία είχε σχεδόν επέλθει το βράδυ της περασμένη Τρίτης, όπου τα τεχνικά κλιμάκια αναδιαμόρφωσαν τα κριτήρια υπαγωγής στον εξωδικαστικό στη βάση που είχε υποδειχθεί από τους επικεφαλής.
Ταχύτερες διαδικασίες συμφωνήθηκαν ως προς την αποπληρωμή των ρυθμιζόμενων οφειλών επιχειρήσεων που οφείλουν από 20.000 έως 50.000 ευρώ και θα υπαχθούν στο εξωδικαστικό μηχανισμό.
Σύμφωνα με αυτή τη διαδικασία, με το που υποβάλλεται η αίτηση θα διαγράφονται οι τόκοι υπερημερίας προς τις τράπεζες και τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στη συνέχεια αυτοματοποιημένο το σύστημα θα διαιρεί τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων της εταιρείας (EBITDA) με το εναπομείναν χρέος και αν ο λόγος είναι μικρότερος του οκτώ τότε θα παρέχεται στον οφειλέτη αυτόματα η ρύθμιση των 120 δόσεων.
Στην περίπτωση που τα EBITDA ξεπερνούν το 1/3 του συνολικού χρέους τότε οι δόσεις θα είναι μικρότερες των 120, καθώς ο οφειλέτης κρίνεται πιο «εύρωστος».
Στην περίπτωση που ο λόγος των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων προς χρέος είναι μεγαλύτερος του οκτώ ή αν η περιουσία του οφειλέτη υπερβαίνει κατά 25 φορές το χρέος του, τότε θα υποβάλλεται μελέτη βιωσιμότητας και θα ορίζεται συντονιστής.
Κατά το ίδιο στέλεχος υπήρξε συμφωνία με τους θεσμούς έτσι ώστε η κατώτατη σύνταξη χηρείας να ανέλθει στα 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης και στα 360 ευρώ για 15 έτη ασφάλισης για τη χήρα και 384 ευρώ για το παιδί χωριστά.
Για τον ΕΔΟΕΑΠ είπε πως θα διασωθεί χωρίς ωστόσο να παράσχει περαιτέρω διευκρινίσεις, λέγοντας πως θα πρέπει να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Θα σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ», δήλωσε.
Οι επαφές της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ολοκληρώθηκαν, καθώς η συνάντηση με αντικείμενο τα δημοσιονομικά αναβλήθηκε για αύριο.
πισινα αρχιεπισκοπος κυπρου
σλιγκο ροβερσ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου